MIN TÅGLUFF 2016

 
Tänkte lista upp lite (det mesta) av mina favorithöjdpunkter från tågluffen. Ni fick se det mesta i det första inlägget men kan skriva lite mer till bilderna här. Vi börjar med vårt första stopp - Amsterdam.
 
Vi var i Amsterdam i ca 2 dagar och jag blev kär direkt! Vi hyrde cyklar hela första dagen och cyklade runt på alla smågator. Vi kikade i second hand-affärer, åt pommes med mayo till lunch och drack henieken som avlust innan vi skulle lämna fina Amsterdam (åtminstone tjejerna drack upp sin bärs, jag gjorde så gott jag kunde haha). Vi åt frukost i Vondelpark vilket var en uuuunderbar park. Ni måste besöka den och picknicka i den parken om ni får chansen!! Amsterdam var helt klart en av mina höjdpunkter. Jag stormtrivdes och blev väldigt förvånad över hur vackert det var.
 
Sen bar det av till Paris och jag har alltid drömt om att få åka dit. Att få se eiffeltornet med egna ögon och höra franskan i varje hörn. Vi gick, gick och gick i hela Paris. Såg massa sevärdheter, gick in på Louvren (gratis för EU-medlemmar under 26 eller något sådant), åt charkis i en annan park, gick i Montmarte och även i Marais. En sak som är säker är att jag ska tillbaka till Paris.
 
Franska rivieran. Åh så vackert Nice var!! Vi åt kvällsmat i solnedgången (dröm), åkte dagsturer till Cannes, Monaco och Antibes. Det var väldigt skönt att få lite lugn och ro efter flera storstadsstäder.
 
Italien. Om jag får tipsa om en sak över vad vi gjorde i Italien så är det att besöka Cinque Terre. Vi tog tåget ner till den stad som låg längst söderut. Det är fem små byar som ligger väldigt tätt varandra. Vi köpte en vandringsbiljett och vandrade genom alla byar i flera timmar. Badet efteråt, som jag skrev tidigare, var det bästa badet i mitt liv haha. Vad gjorde vi mer i Italien... Vi bodde i Verona, drack massa aperol, åt mängder pizza, pasta och besökte även Venedig där vi åkte gondol. Ååhåå, drömmer mig tillbaka.
 
Budapest! Pengarna de har där är helt sjukt roliga till en början. Vi åt luncher för 38000 och drack cola för 500spänn haha. Budapest var riktigt vackert!! Vi besökte New York Café (det finaste cafét i världen), gick in i parlamentet som var fullt av guld, åt pannkakor på Gundel och badade på Széchenyibadet. Vi hann också med lite party på en RnBklubb som var ganska nice.
 
Prag. Här trivdes jag massor!! Vi gick genom gamla stan, åt chmineykakor, besökte John Lennon-muren, festade på femvåningsklubben (tips!! det var verkligen annorlunda från en klubb hemma. Varje golv hade olika genrer vilket var sjukt kul!! När de spelade Abba på oldiesgolvet kände man sig hemma haha). Åt även världens godaste hamburgare på Meat & Greet och drack ljuvliga drinkar på Hoffa bar.
 
 
Berlin blev vårt sista stopp. Vi såg sevärdheter, åkte hop on hop off-buss och tog tunnelbanan till East Side Gallery. Som avslut tatuerade vi oss också. Det är en glyf som står för äventyr så den symboliserar för den resa vi var på och för alla som väntar på oss. 
 
Jag hade inte besökt många platser vi var på innan. Faktiskt ingen alls förutom Berlin och det var väldigt härligt. Vi luffade genom Europa och för att vara på luff tycker jag vi levde riktigt bra. Vi köpte frukost och flera luncher på supermarket och åt det i fina parker. Vår budget var 500:- per dag och i större del höll vi budgeten varje dag. Det räckte gott och väl för boende och mat. Där vi bodde billigare kunde vi lyxa med maten och där vi bodde lite dyrare fick det bli billigare mat. Vi klarade oss igenom det mesta utan större svårigheter ;) En blev av med telefonen och jag blev biten av något förjävligt och gick med utslag halva resan men hur som helst var det underbart ändå. Om jag rekommenderar att tågluffa? JA!!!
 

RÅSAFT OCH NY PACKNING

 
Jag fick mig en slappdag igår, idag not so much. En hel dag full med mys tillsammans med pojkvännen. Det var väl ändå något positivt med att komma hem. Att få pussa på honom igen ♥ Men idag var det back to reality. Ett jobbpass 06-12 och sen har jag fixat lite annat. Köpte en flaska Råsaft och holy moly vad god?!!? Jag kom hem till massa rolig post så jag tänkte läsa lite i Elle (det enda jag läser i tidningsform haha) innan jag ska börja packa inför nästa resa. Imorgon bär det av till Stockholm för att se Justin (♥♥♥). Vi stannar bara en natt så jag kommer hem på lördagkväll igen men även om det är en kortvisit eller inte så sitter Stockholm aldrig fel.
 
babbel
1

HOME SWEET HOME?

Utsikt från Triumfbågen.
 
Vacker kyrka i Berlin.
 
Frukost i Vondelpark (bästa parken!!!)
 
Chimneycake i Prag - muuuuuuuums!!
 
Széchenyibadet i Budapest.
 
En av de magiska utsikterna i Cinque Terre. 
 
En av Amsterdams kanaler.
 
Hej vänner! Jag är hemma efter min drömresa och jag har verkligen haft det hur bra som helst. Det gjorde faktiskt lite ont att lämna stora vida världen och återvända till min lilla hemstad. Jag har resa runt och är så himla lyckligt lottad att jag har fått göra en sådan här resa. Vi har varit iväg i en månad och vi har rest runt i Amsterdam, Paris, franska rivieran, San Sebastian, Barcelona, Rapallo, Verona, Cinque Terre, Venedig, Wien, Budapest, Prag och Berlin. Det blev några stopp på vägen och jag kan inte vara med än nöjd. Jag har ätit den godaste maten jag någonsin smakat, tagit det härligaste badet i mitt liv (det ägde rum efter den 6h långa vandringen genom Cinque Terre), ätit den godaste glassen (Italien gör en inte besviken) och sett de finaste platserna någonsin. Jag är så tacksam för allt jag sett, alla kulturer och alla annorlunda platser. 
 
Jag ska försöka göra ett eller några inlägg om vad vi gjorde i de olika städerna osv. Jag är i alla fall tillbaka och det pirrar i hela kroppen för jag vill bara ut igen!! Nu i någon månad ska jag jobba som tusan och när pengarna finns på kontot då måste jag ut och upptäcka mer av världen igen!!! Puss
 
 
bilder - resa
1