NYTTIG (& GOD) FIKA

Rawfoodbollar, snickersbites & brownies - alla goda och utan socker!
 
 
Hör upp alla fika-älskare! Här har ni det. Fikan utan socker som verkligen är god! Många i min omkrets vet att jag älskar fika och gör gärna det varje dag. Sockret och alla konstiga tillsatser är varken bra för kropp eller själ och därför vill jag få i mig mindre sådant.
 
Under stressiga perioder i skolan blir min kropp väldigt ur balans och det brukar den visa genom att säga ifrån genom magen. Därför är det extra viktigt för mig just nu, då det är stressigt i skolan, att inte äta sådant som gör mig sämre. Det är svårt det där, nyttigt och samtidigt gott, speciellt inom fikadelen men nu har jag äntligen funnit lite olika alternativ som man kan variera till kaffet! Först upp är dessa rawbollar som jag alltid har i kylskåpet. Jag använder Hannas recept som grund och så varierar jag med topping och olika ingredienser. Vissa gånger har jag i jordnötssmör, denna gång har jag i barbells nutella (JA det blev svingott!) och rullat dem i krossade hasselnötter. Ta del av receptet här nedan!
 
NYTTIGA CHOKLADBOLLAR
 
Ingredienser
♥ 8-10 dadlar
♥ 2,5 dl havregryn (glutenfria om så önskas)
♥ 1,5 msk kakao
♥ 0,75 dl kokosolja
♥ 2 msk kaffe
♥ 1 nypa havssalt
♥ valfri garnering 
 
Gör så här:
Blanda allt i matberedaren och rulla i något gott! Ställ i kylskåpet en liten stund och sedan, enjoy!
_________________________________________________________________________________________________________
 
Next up är snickersbitarna i skålen, finns inte så många kvar då de flesta slank ner i magen pga supergoda!! Gillar ni jordnötter, snickers och choklad är dessa perfekta för er! HÄR, finns receptet. Min pojkvän tyckte tom att dessa var goda och det är bra recension ;) För att göra de ännu godare skulle jag nog ändra översta lagret och istället smälta vanlig choklad på. Hur som helst är bitarna är ett stort tips och jag ska verkligen baka godingarna igen! 

Sist men inte minst gjorde jag brownies i veckan. Jag måste ha lite att välja på här hemma så jag kan stilla mina sötsug hehe ;) Dessa brownies är gjorda på svarta bönor och blev både krämiga och mycket chokladiga! Goda, inte de bästa brownies jag ätit men för att vara gjorda på bönor är jag väldigt nöjd! Try them out! 
 
Min lista på nyttig fika är lång och jag ska fortsätta ut i denna djungel. Får jag nya favoriter kan jag nästan lova att de kommer upp här på bloggen! 

Smaklig fika vänner! Har ni själva tips på nyttig fika så dela gärna med er! Puss ♥ 
2018 - fika - mat - mums - nyttig
1
Fröken

Vilka härliga och läckra bilder! :-)

Svar: tack så mycket!!! <3
Linn Bank